Documental "Corrupció: l'Organisme nociu"

Projecció a Reus el dissabte 25 d'abril al Centre de Lectura a les 19h.

Projecció a Cambrils el dilluns 27 d'abril al cinema La Rambla de l'Art a les 20.15h.

El documental de Pandora Box TV que va més enllà de la denúncia. Coneixerem la corrupció que mina la legitimitat de la democràcia i distorsiona el mercat de manera que ens afecta a tots.

Testimonis que relaten les seves denúncies i exposen les seves claus per fer front de forma viable a aquesta lacra i aturar la indefensió a la que ens aboca.

La trama argumental té dos enfocs principals que es van entrellaçant aconseguint un retrat coral proper, reflexiu i honest:

Testimonis de persones vinculades a diversos àmbits de poder que han patit i denunciat la Corrupció.

Testimonis que analitzen la situació del sistema actual i aporten les seves claus per fer front de forma viable a aquesta lacra i aturar la indefensió a la que ens aboca.

Perquè els diners que entren dintre el circuit de la corrupció, desapareixen per sempre de la nostre economia.

Perquè després de l´atur, és el tema que més preocupa a la ciutadania (dades del CIS, novembre 2014) conscient més que mai que el Sistema és corruptible i que la manca de lideratge i la incapacitat per l’acció fan necessaris canvis estratègics que encara no s’han abordat.

Perquè la queixa i la denúncia ja no és prou, hi ha moltes coses que encara no sabem i la informació és fonamental per eradicar aquesta lacra.

Perquè malauradament gran part dels mitjans de comunicació tendeixen a no fer-la visible en tota la seva dimensió.

Perquè la lluita contra els delictes de corrupció ha de ser una prioritat per qualsevol govern.

Contra la Corrupció cal reaccionar i denunciar per canviar el Sistema

Aquestes reflexions son alguns dels punts que permetran als espectadors endinsar-se en uns fets que no podem permetre es transformin en quotidians, ni en una pèrdua continua de valors ètics (tant a l’àmbit privat com al públic), ni en la enorme escletxa creada entre el que es diu i el que es fa i el que finalment li arriba a la ciutadania.

Per tot plegat cal una higienització urgent i revisió dels valors ètics. Cal començar a premiar la denúncia de la corrupció i alhora conèixer la solitud i el risc personal i professional que pateixen les persones que la denuncien.

Només coneixent la realitat, podrem canviar-la!

- Web del documental: http://corrupcioorganismenociu.com

- Tràiler del documental: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vxK_DSzuj2g
xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml"