22è Reggus, festival de reggae, ska i altres herbes de Reus. 26 de setembre, La Palma de Reus

Novetats en la 22a edició del Reggus, el Festival de reggae, ska i altres herbes de Reus. La més destacada és el canvi de data, que enguany serà el dissabte 26 de setembre, coincidint amb els darrers dies de la Festa Major de Misericòrdia. L'emplaçament continuarà sent el mateix, La Palma de Reus, l'espai històric on s'ha celebrat el festival, que amb 22 anys de vida segueix sent el festival de reggae en actiu més veterà de l'estat espanyol i un dels més antics d'Europa.

Com en anys anteriors, també hi haurà altres festes prèvies durant la setmana prèvia, per tal d'omplir la capital del Baix Camp de reggae i cultura jamaicana en general.

Di Farm aposta una vegada més per la presència internacional al cartell del Reggus. Si l'any passat va venir el jamaicà afincat a Alemanya Skarramucci, enguany serà l'alemany Dr. Ring Ding (juntament amb la Freedom Street Band) l'encarregat de fer moure la cintura als assistents amb el seu característic i conegut ska. Cal recordar que en l'edició de l'any passat, un artista internacional tornava a ser cap de cartell del Reggus després de cinc anys.

A més, a banda de shows en format soundsystem, el festival tornarà a apostar clarament per les bandes, donant el protagonisme que li pertoca a la música tocada en directe per músics. Com en anys anteriors, també hi ha una aposta per portar a Reus artistes estatals, figures emergents o representatives de Catalunya i, especialment, el Camp de Tarragona.

Petita biografia dels artistes i grups del Reggus 2015:

- Dr. Ring Ding & Freedom Street Band [Alemanya]: Cantant i trombonista alemany. Tornarà a actuar al Reggus 9 anys després, ja que també va participar a l'edició de l'any 2006. A més de 20 anys d'experiència als escenaris, Dr. Ring Ding ha compartit escenari i col·laborat amb artistes com Derrick Morgan, Doreen Shaffer, Bob Andy o Hopeton Lewis. També és considerat un dels artistes més influent pels que fa la música d'arrel jamaicana feta a Europa, acumulant ja 14 discs a les seves espatlles. En el seu darrer treball 'Piping Hot', Dr Ring Ding recupera els sons ska que el van fer triunfar tant als anys 90.

- Soweto [Barcelona]: Banda barcelonina amb més de 15 anys de trajectòria. Estem parlant d'una de les bandes catalanes més consagrades en el panorama català, estatal (han actuat a la majoria de comunitats autònomes) i també internacional, havent participat en festivals a Alemanya, França o Itàlia. Amb una filosofia clara de respecte cap a la música d'arrel jamaicana i negra en general, la seva contundent secció de vents fan de Soweto un show frenètic, fent ballar la gent fins a rebentar amb el seu ska.

- Yeyo Pérez [Madrid]: Cantant madrileny. És una de les figures emergents de l'escena reggae-dancehall estatal. La seva habilitat amb el micro el permet desenvolupar-se en qualsevol dels estils de música d'arrel jamaicana, ja siguin els sons més clàssics com el dancehall i digital més modern. Ha col·laborat amb alguns dels principals productors de l'estat, com Raggattack, Positive Vybz, Panchita Records o U-Vibes. Recentment ha actuat en diverses àrees del Festival Rototom i actuarà a Reus per primera vegada. El 'sound' reusenc Primatical Sound serà l'encarregat de fer de backing sound al cantant madrileny.

- The High Connection [Badalona]: Emergent banda badalonina de reggae, formada l'any 2013. Malgrat la seva joventut, ja han recorregut bona part del país portant el seu directe de roots reggae, que alterna cançons pròpies amb alguna que altra versió. Un dels elements caracterítics de High Connection és la seva parella de cantants, Alex Bass i Xesco Arnal, que fan vibrar el públic des del primer tema amb un directe fresc.

- Fire Warriors [Osona]: 'Sound' osonenc amb més de 10 anys de trajectòria. Es tracta d'un dels 'sounds' més reconeguts de l'estat, acumulant actuacions arreu del país i en festivals de referència com el Rototom o el Nowa Reggae. Amb un dels 'sets' de reggae-dancehall més potents que es poden trobar avui en dia a l'escena de casa nostra, a les sessions de Fire Warriors s'hi poden escoltar 'specials' o 'dubplates', fruït també dels anys d'experiència en el món dels 'soundclash'.

- Showcase del Camp: Aquesta és una de les principals novetats del cartell d'enguany. Quatre cantants del Camp de Tarragona (Sistah Usha, Kronosound, Limbo i Baino) i una convidada especial (Caliah Mar -Colòmbia/Tenerife) aniran apareixent a l'escenari per cantar els diferents ritmes ('riddims') que seleccionaran diversos selectors de Di Farm Produccions. Es tracta d'un show que intentarà acostar l'essència de les antigues 'dancehalls' o zones de ball jamaicanes, tan característiques de l'illa caribenya.

- Studio Oner's [Tarragona]: Un dels 'sounds' més veterans de casa nostra, Studio Oner's és sinònim de clàssics jamaicans. Amb una dilatada trajectòria com a col·leccionistes de vinils, portaran al Reggus la seva maleta carregada d''oldies' per fer moure els assistents des de primera hora.

El festival obrirà les portes a les 20:00 hores i l'entrada costarà 10 euros anticipada i 12 euros a taquilla. Les entrades anticipades es podran adquirir als següents establiments a partir del dia 2 de setembre: Bar Campus (Reus), Bar Absenta (Reus), Bar Teïna (Reus), Wrung Store (Tarragona), Shiva Music (Tarragona). També es podran comprar entrades mitjançant internet.

Esdeveniment i més informació:
https://www.facebook.com/events/1622493024666909/
https://www.facebook.com/pages/FESTIVAL-REGGUS/117346021609970

Organitza: Di Farm Produccions, amb la col·laboració, entre altres, del Bar Campus i Associació Cultural Reggus.
xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml"