Exposició "Moixons del Camp, plantes d'aire" al Bar Campus

Exposició "Moixons del Camp, plantes d'aire" fins a finals de maig al Bar Campus (Sant Llorenç 11, Reus)

“Moixons del camp, plantes d'aire” és una exposició eclèctica que vol unir dos motius, aparentment, tan inconnexes com els ocells i les bromeliàcies, dos tipus d'organismes vius que tenen el denominador comú de ser-ne esclaus, de l'aire. Els primers perquè és el medi en el qual desenvolupen la major part de la seva vida i a on ens meravellen amb les seves acrobàcies i les segones perquè és de l'aire d'on, aquestes plantes austeres, absorbeixen directament els nutrients que necessiten per viure.

Pel que fa al format, l'exposició està composta per petites làmines amb il·lustracions precioses, a càrrec d'en Pep Gavaldà, l'il·lustrador resident de Pasdepardal, d'algunes espècies d'ocells comunes a les nostres contrades per una banda i per exquisides composicions, creades pel Jorge Valdés i l'Àngel d'Aire, que combinen clavellines d'aire amb suports de fusta, treballats expressament, per lluir la seva especificitat en un marc original que permet que cobrin tot el protagonisme per l'altra.

Si bé tothom sap què és un ocells i fins i tot alguns de nosaltres en podríem anomenar un bon grapat, no és el cas de les bromeliàcies en general i dels clavells d'aire en particular. El clavell d'aire és originari d'Amèrica i està distribuït per tot el món en centenars de varietats; les més comunes adaptades al clima mediterrani són les que podem trobar en balcons i jardins (T. Aeranthos i T. Bergerii ) i també són les que podreu admirar en aquesta exposició que ara us presentem.

xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml"