Exposició “MIRADES I BIGOTIS” d’Albert Casas al Bar Campus

Exposició “MIRADES I BIGOTIS” d’Albert Casas (Manresa 1963) al Bar Campus (Sant Llorenç 11, Reus) del 17 de juny al 31 de juliol

Qui és Albert Casas

Podríem dir que soc un aspirant a “artista polifacètic”, aquell que treballa diferents disciplines, en el meu cas la pintura (per vocació)  i l’escriptura teatral (per casualitat) , sense destacar en cap que ja és un gran que, i el curiós de tot es que al final aconsegueixo sentir-me un intrús en les dues, serà segurament una percepció “d’artista” molt particular però real.
En dramatúrgia soc autor de tres comèdies “Oms i la llum filosofal” , “Paco No-Do” i “Una història de la puta crisi” i de dos drames “Laura?” i “El diari de Martina” entre altres relats, però que he deixat temporalment de banda les tasques d’autor teatral per retornar als orígens, a la pintura, disciplina artística que sempre m’ha apassionat.
La mostra pictòrica de “Mirades i bigotis” va començar el seu camí a Manresa passant per Badalona i ara fent parada a Reus.

Preguntes i respostes sobre la mostra pictòrica “Mirades i bigotis”:

- Quina és la temàtica de la mostra? l'objectiu o intenció?

MIRADES I BIGOTIS vol posar èmfasi en allò tan personal: La mirada que pot identificar el caràcter o l’estat d’ànim, i un bigoti  que accentua la personalitat .
En aquesta mostra pictòrica vull copsar quelcom més que un retrat ; amb una mirada i un bigoti  tenim una radiografia aproximada de la identitat d’aquests personatges tan i tan  coneguts.

- Tema que l'inspira?

La “inspiració” sobre aquesta temàtica va venir mirant imatges de personatges que sempre he admirat, entre ells DALÍ,  CHARLOT i GROUXO MARX tots ells casualment amb bigoti i ben  diferents.
Dalí, amb un bigoti prim allargat i recargolat. Charlot un “postís” ben poblat de la mateixa amplada que la part de sota del seu nas i Grouxo Marx un  bigoti molt gran però més fals que un “duru sevillano” i fet  a més amb pintura.

- Les mirades a mi em transmeten:

La de Dalí altiva i molt penetrant, però real o fictícia?
La de  Charlot , tot el contrari, emana tristor.
La de Grouxo, amb els dos ulls que no li van a l’hora i que li donen aquesta mirada un pel indefinida i “conyona” .

- Tècnica o tècniques en les que estan fetes?

Acrílic sobre fusta la majoria i algunes sobre tela. La majoria tenen en comú que el “marc” forma part també  del quadre, deixant de ser un element merament decoratiu i d’acabat per ser una ampliació del suport a pintar.

Albert Casas (albert_87_casas@hotmail.com)

xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml"