Actes a Reus dedicats a la cultura senegalesa el 21 i 22 d'abril. El Toubab presenta 'La Travesía'. Un cas real fet cançó.

Cap de setmana a Reus dedicat a la cultura senegalesa a Cal Massó i Bar Campus

El Toubab presenta La Travesía. Un cas real fet cançó.

- Divendres, 21 abril, Reus, Centre d'Art Cal Massó, a les 20h.
Amb la participació de Mamadou Dia, autor del llibre '3052' i fundador de 'Hahatay' son risas de Gandiol, associació que treballa en la cooperació per al desenvolupament entre Senegal i Espanya.

- Dissabte, 22 abril, Reus, Bar Campus, a les 13h.
Concert acústic amb el músics senegalesos Rawan Diallo i Birame Mbengue.
Tindreu la possibilitat de degustar menjar i beure senegalès (Begne, Fataya, Bissap, Ginger i Cafè Touba).

La Travesia

Quan vaig estar de gira amb tren per tota Europa, així com, en la meva experiència per Canadà creuant d'est a oest tot el país o viatjant amb autobús per la panamericana des de Perú fins a Colòmbia, sempre, vaig sentir proper el moviment migratori. Vaig trobar i vaig compartir ruta amb gent que es movia d'un costat cap a un altre a la recerca de treball. Fugien de la misèria, de guerres o de la crisi econòmica als seus països d'origen.

Molts centreamericans intenten arribar a Estats Units, amb el tren de la mort, La Bèstia. Es pugen en els sostres dels vells vagons arriscant les seves vides. Molts no arriben. Moren durant la travessia. El mateix passa en el mar mediterrani, convertit en fossa comuna de molts africans que es juguen la vida navegant per intentar arribar a Europa.

Mamadou Dia, va arribar a Espanya en pastera posant en perill la seva vida i amb una promesa: si aconseguia sobreviure escriuria un llibre per explicar-ho. Ho va aconseguir i va explicar la seva experiència en el llibre "3052" Persiguiendo un sueño. L'escriptor i activista senegalès, a partir de la publicació i venda del llibre va fundar l'associació Hahatay (http://hahatay.org/).

Un dia, vaig llegir una entrevista seva i vaig comprar el llibre. Va ser llegir la ultima pàgina i contactar amb ell. Vaig escriure una cançó i li vaig proposar participar recitant un dels seus versos. Vaig escriure 'La Travesía' per crear ponts d'unió i derrocar barreres, per vèncer el dolor i despertar consciències en un món que mira molt al seu melic i poc al seu al voltant. Perquè sóc immigrant. Perquè tots som immigrants.

Avui, volem donar-li sentit a la paraula solidaritat. Desitgem donar sense demanar res a canvi. Vols viatjar amb nosaltres? Descàrrega de forma legal la cançó o mira el vídeo en YouTube. Estaràs col·laborant, econòmicament amb l'ONG, Hahatay. Uneix-te! Què la cançó no viatgi sola!

Durant l'enregistrament de 'La Travesía', vaig cantar i vaig tocar la guitarra acústica compartint viatge amb: Gambeat (Manu Chao), baix; Mamadou Dia, veu en off; Birame Mbengue, guitarres i producció; Samba Mboup, djembé; Rawan Diallo, veu; Georgi Olshanetsky, guitarra; Xavi Barrero (Bongo Botrako), trompeta, Gorka Robert, bateria (Bongo Botrako) i Carlos Undergroove, fotografia i disseny.

El Toubab

http://www.eltoubab.es/

xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml"