'Crits', exposició de Nené (Pérez Oliván) al Bar Campus

'Crits', exposició de Nené (Pérez Oliván) al Bar Campus des de l'1 d'abril

Marco A. Pérez Oliván neix l'any 1951 a Mauritània, llavors colònia francesa. Creixerà amb un peu en l'oceà i un altre en el desert. Dibuixant sempre. En el cantó dels llibres, en els contes, en les estovalles del restaurant familiar a Atar. Fins que la independència del país i altres assumptes el portaren a Barcelona. Amb 12 anys. Amb la seva mare. Amb un munt de records i enyorances. Fins a aquí, amb una banda sonora francesa.

Serà aprenent del Capitán Trueno, dibuixant, publicitari, portadista. Il·lustra llibres de poemes. Publica en revistes de còmic. Realitza cartells per a tothom que l'hi demana en un moment de canvi al país. Treballa pel seu compte. Edita pel seu compte. Es fica en altres fregats. Ensenyament, murals, cartró-pedra, exposicions. Aparadors, decoració, artesania. Sempre dibuixant. Penja els seus quadres en centres culturals, ateneus, bars, galeries. De fons sonen The Beatles…

La seva obra actual mescla de còmic, surrealisme i pop és fruit d'una observació constant. Buscant els temes que més li interessen i li commouen. Seleccionant aquells elements necessaris per crear. Millor dit, recrear una pròpia concepció del Real. Com la sent. Amb una certa dosi d'humor i alegria. Treballant. Tornant sempre a la seva vocació .

I sempre, “With a little help from my friends” com van dir The Beatles.

Els seus webs: http://perezolivan.com/ i http://www.nene.cat/


xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml"