"La mar de llibres" per endinsar-se en el món àrab

A través del llistat de llibres que us facilitem en el document de 155 pàgines que us adjuntem, us convidem a emprendre un viatge cap al món àrab, entès en tota la seva diversitat, riquesa i complexitat ètnica, lingüística, religiosa i cultural.

Llegir constitueix una de les millors maneres de conèixer la realitat que ens resulta aliena, i convertir-la en una realitat compartida.


És per aquest motiu que l’Institut Europeu de la Mediterrània i Casa Árabe han volgut reunir en aquest volum "La mar de llibres" un ampli llistat d'obres per endinsar-se en el món àrab, una mostra significativa de les publicacions de diversos gèneres (assaig, literatura, llengua, viatges, gastronomia…) que a dia d’avui tenim a l’abast, a biblioteques i llibreries.

Selecció de llibres i ressenyes a càrrec de Theodor Loinaz i Elia Romo

Presentació del catàleg:

Cada dia som espectadors de milers d’imatges, informacions concretes, puntuals i molt sovint fragmentades, que ens traslladen inexorablement a indrets del món més o menys coneguts.

Malgrat viure un moment històric en què accedir a la informació ens és més fàcil que mai, sovint no disposem de les eines per aprofundir en aquelles informacions que ens arriben. Sens dubte, dialogar és el camí més directe per assolir un coneixement de primera mà sobre allò que ens és nou, desconegut, interessant. Aquest diàleg pot recórrer camins diferents: els del viatge, l’estudi o la lectura són camins privilegiats que ens ajuden a obrir les portes de nous mons de coneixement.

Aquesta recopilació no pretén ser exhaustiva ja que, malgrat el que es podria pensar d’entrada, en lloc de trobar-nos amb una escassa producció editorial sobre el món àrab, la quantitat de referències localitzades evidencia un interès excepcional que data de molt temps enrere i que afortunadament sembla anar en augment. Així doncs, la selecció representativa de títols que presentem respon a criteris d’actualitat i accessibilitat, sense deixar de banda algunes obres rellevants, i constitueix una proposta que esperem que més endavant puguem ampliar. Tot i ser conscients de les possibles mancances que s’hi puguin trobar, esperem que aquesta guia de lectura obri les portes del món àrab a tots els lectors, experts o no, que els permeti endinsar-se en el coneixement i recórrer els camins que, a través de la Mediterrània i d’aquesta «mar de llibres», ens condueixen a la realitat complexa i diversa del món àrab.
xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml"